SMARTLIPO - PERMANENT FETFJERNING MED LASER 

                                       Ansikt
                                       Armer - bryst
                                       Mage - Rygg/Rygg puter - Under BH-stroppen/skulderblad
                                       Lår - Legger - Knær - Rumpe - Hofte/flanke hos menn (begge sider)
                                       Etterbehandlingen etter Smartlipo 

 

Laser-lipolyse er det nyeste gjennombruddet innen behandling av uønskede fettdepoter på kroppen. Ved laser-lipolyse eller ”Smart Lipo” som det også kalles, ødelegges fettcellene ved hjelp av en laserstråle, slik at cellemembranen i fettcellene brytes ned. Fettet innenfor cellemembranen er flytende, og dette vil kroppen ta opp og deretter skille ut som avfallsstoff.
Dersom det er snakk om større fettdepoter, kan det vurderes om det er mer effektivt å suge det oppløste fettet ut.

En av de store fordelene med metoden er den minimale blødningen og at kar, nerver og andre vevsstrukturer ikke skades.
Resultatene blir som etter en tradisjonell fettsuging, men med vesentlig mindre risiko for komplikasjoner. Et lite snitt gir mindre risiko for infeksjon enn et stort kutt, og lokal bedøvelse mindre komplisert enn narkose. Laser-lipolyse er også mindre smertefull og forårsaker færre skader enn tradisjonell fettsuging.                        

Vi utfører behandlinger på disse områdene:

 

Områder med fett som normalt ikke vil la seg påvirke av diett eller mosjon kan behandles raskt og effektivt og med et minimum av bivirkninger. Metoden er utviklet av det italienske firmaet Elen (Electronic Engeneering Inc.) i samarbeid med leger i Italia, Japan og Sør-Amerika, og er blitt testet og forfinet gjennom de fem siste årene.

Hvor på kroppen kan man benytte laser-lipolyse?

Fra naturens side er vi alle utstyrt med fettdepoter på kroppen. Fordelingen av disse er bestemt av kjønn og arvelige faktorer. Dette avspeiles også i typiske områder som menn og kvinner ønsker fjernet. Det er viktig å vite at laser-lipolyse ikke kan erstatte en slankekur. Tvert imot får man de beste resultater av laser-lipolyse hos personer som har tapt vekt eller allerede er noe slankere fra før. Dette skyldes den måten fettvevet vårt er bygget opp på. Vi har fra naturens side et ganske eksakt antall fettceller.

Når vekten økes, økes også mengden av fett i cellene, mens antallet celler faktisk ikke økes. På den måten kan man si at cellene blåses opp når vi legger på oss, og skrumper inn når vi tar av oss. Det er derfor lettere å få et ensartet og jevnt resultat av lipolysen, når ikke fettcellene er så store. Det er snakk om permanent fjerning av fettdepotene ved laser-lipolyse, ettersom de ødelagte fettcellene ikke kan gjendannes. Takket være laserens stimulering, strammes også huden i behandlingsområdet opp.

Bruk av medisiner

Dersom du står på medisiner er det viktig at du opplyser klinikken om dette, slik at vi kan sikre at det ikke får noen innvirkning på behandlingen din. De to siste ukene før behandlingen bør du unngå smertestillende som inneholder acetylsalisylsyre, da dette gir økt blødningstendens.

Likeledes bør kosttilskudd som inneholder Q10, ginseng, hvitløk eller fiskeolje også unngås, ettersom også disse virker blodfortynnende.

På behandlingsdagen,

Det er viktig at du føler deg frisk og rask den dagen du skal behandles. Har du feber eller andre tegn på infeksjoner i kroppen, bør du ta kontakt med klinikken slik at det kan bli tatt stilling til om hvorvidt behandlingen bør gjennomføres eller ikke.

Du behøver ikke være fastende, men bør ikke ha inntatt alkohol de siste 12 timene før inngrepet.

Du kan møte på klinikken i alminnelig avslappet tøy. Ha helst ikke på smykker eller farget neglelakk.

Det vil bli tatt før- og etterbilder av det aktuelle området.

Ved inngrepet legges det først lokalbedøvelse i huden og fettvevet. Dersom du tidligere har opplevd reaksjoner på medikamenter, er det viktig at du informerer om dette på forhånd. Straks bedøvelsen gjør sin effekt, føres en laserfiber på 1-2 mm inn gjennom et hull på størrelse med et knappenålshode. Ved selve laserbehandlingen føres fiberen frem og tilbake i fettvevet, til alle fettcellene er oppløst. Dersom det er snakk om større fettdepoter, eller dersom man ønsker et snarlig resultat, kan det oppløste fettvevet suges ut. Til slutt lukkes innstikkstedene med strips, og disse bør sitte på i opptil en uke.
Hele prosedyren tar i alt opptil 1,5 til 2 timer.

Etter behandlingen

Effekten av bedøvelsen begynner å gi seg etter et par timer, og du vil føle deg litt øm og sår i de behandlede områder. Du skal helst anvende en kompresjonsforbinding (fåes på klinikken som en del av behandlingen), ettersom dette holder huden stramt og forebygger hevelse og ømhet.

Forbindingen skal anvendes dag og natt den første uken etter inngrepet, for så å gå over til kun om dagen i uken deretter. Det er kun i sjeldne tilfeller det forekommer store blåmerker i behandlingsområdene, ettersom laseren ikke ødelegger blodkarene.

Mosjon, Sport m.v.

Allerede dagen etter inngrepet kan du gjenoppta dine alminnelige gjøremål. Du må gjerne gå tur, sykle, eller for den saks skyld gå på jobben. Løpetrening, fittnes og lignende bør du vente med til det er gått én til to uker etter behandlingen.

Lytt til kroppens signaler, og start i eget tempo.

Vi på Arna Clinic ønsker tilby ett eget treningsprogram på klinikken for best mulig resultat , med egnet treningsrom og oppfølging i klinikken. Vi er opptatt av kosthold i hverdagen og under en behandlingsprosess.

Oppfølging

Dagen etter inngrepet vil du bli oppringt av klinikken, slik at vi er sikre på at alt går som det skal. Oppstår det spørsmål eller problemer i dagene etter behandlingen, er du velkommen til å kontakte klinikken og eventuelt komme inn til en ekstra kontroll. Ellers sees vi først etter én uke, for å sikre at det ikke finnes tegn til infeksjon.

Vi tilbyr og ønsker at du gjør etterbehandlinger med Triactive+ med egnet program for best mulig resultat.


Det endelige resultatet kan først vurderes etter ca 3-4 måneder, ettersom det tar tid for kroppen hele, samt å bryte ned og skille ut det ødelagte fettvevet. Derfor kommer du tilbake igjen til kontroll etter 2 3 måneder for at resultatet kan vurderes.


Risiko og bivirkninger

Som tidligere nevnt, finnes det ved ethvert inngrep en risiko for infeksjon. Dette forebygges på flere måter, men det er viktig å være klar over at det likevel kan forekomme.

Det er derfor også viktig å være oppmerksom på tegn til infeksjon. Dette kan enten være generell utilpasshet og feber, eller tiltakende rødme, ømhet og eventuelt økt illeluktende gul-grønn væske fra innstikksårene. En infeksjon må behandles med antibiotika, og du må derfor ta snarlig kontakt med klinikken om du skulle oppleve én eller flere av de overnevnte punktene. Ved selve laserbehandlingen finnes det en liten risiko for å få et lite brannsår rundt innstikksstedet, dersom laseren aktiveres for nærme. Sett bort fra dette er laserbehandlingen i seg selv ingen risiko, da laserstrålens energi primært opptas i fettmembranene. Det er tidligere ikke blitt beskrevet bivirkninger som større blødninger eller fettblodpropper etter laser-lipolyse. Teoretisk skulle det heller ikke være noen risiko for dette, ettersom laseren ikke kan ødelegge store blodkar i fettvevet. Også ved aspirering av det oppløste fettvev med stumpe kanyler, er risikoen særdeles minimal.

Målet med inngrepet er å fjerne verken for mye eller for lite av det ekstra fettvevet. Det skal helst være et tynt fettlag under huden, ellers kan man fort se ”avmagret” ut.

Likeledes skal avgrensningen til de ikke-behandlede områdene være jevn, slik at det ikke ser ut som om det er fordypninger i vevet.

 

TOP