FJERNING AV PIGMENTFLEKKER MED LASER

 

Hva er pigmentflekker?

Pigmentflekker (hyperpigmentering) er mørke flekker/områder på huden som oftest viser seg i ansikt, men også på hals, bryst, og hender. Stort sett kommer disse som et resultat av langvarig og gjerne intens eksponering av sol, og vil da ofte kunne opptre fra 30-årene og oppover. Pigment forandringer kan også komme som følge av graviditet ( feks. melasma og lentigo ),

Det finnes pigmentflekker av ulike karakterer, og enkelte lar seg fjerne uten å komme tilbake, mens andre er et resultat av celleskade på dypere plan som til enhver tid må holdes i sjakk.

 

Hva bør jeg vite?

Pigmentflekker, mørke aldersflekker, visse typer føflekker og fregner kan blekes eller fjernes med laser. Denne behandlingsformen behandler kun mørke flekker, ikke hvite eller lyse. Det er fordi lyse pigmentflekker mangler melanin og dermed klarer ikke lyset å absorberes ned i det skadede hud området.

Etter behandlingen vil du oppleve at pigmentflekkene dine blir enda mer synlige og mørke. Dette vil vare i ca 3 - 5 dager, deretter vil du merke at pigmentflekkene lysner og til slutt forsvinner. Huden kan også bli rød, irritert og varm etter behandlingen, men dette forsvinner vanligvis etter 1- 3 timer.

 

Hvor mange behandlinger trenger jeg?

Dette er individuelt, men det er vanlig med 1 - 3 behandlinger. Cellefornyelsen kommer å jobbe i huden i ca 2- 3 uker, derfor anbefaler vi neste behandling etter 3 /4 uker.

 

Hvordan forgår behandlingen?

Huden skal være helt ren. Det legges på et beskyttende lag med gele før  Laseren sender lyset ned i huden. Dette gjør ikke vondt, det kan merkes som små svake stikk mot huden.

TOP