FJERNING/REDUSERING AV TOTOVERING

 I Arna Clinic har du mulighet å fjerne dine tattoo.

 

Det finnes tilfeller der man angrer på en tatovering man har fått, eller man kan ha fått en tatovering med dårlig kvalitet. Tidene forandrer seg og herunder også motene. Årsakene til å fjerne en tatovering er mange.

Arna Clinic AS kan tilby deg profesjonell og effektiv fjerning av tatovering ved bruk av markedets beste laser teknologi.

Vi bruker en Q Switched Rubin Laser. Denne laseren er spesielt tilpasset for å fjerne tatoveringer, men også pigment og alders flekker.

Ved første konsultasjon gjennomgås pasientens ønsker og forventninger. Tatoveringen undersøkes og kunden vil få informasjon om antall behandlinger som forventes, og hvordan behandlingen vil foregå. Behandlingstiden og antall behandlinger varierer fra 5-30 minutter, 4-8 ganger alt etter størrelse, farger, alder på tatovering og tetthet.  Sol og solarium må unngås både før og etter behandling.

 

Hva skjer under laserbehandlingen?

Laserens stråler bryter dermal pigmenteringen (tattooblekket) opp i små partikler. Dette skjer ved at tattooblekket absorberer energien fra strålene. Den hurtige pulsen og energien vil få blekket til å knuse som en sukkerbit som går i oppløsning.

 

Hvordan skiller kroppen ut det oppløste blekket?

Når blekket er oppdelt etter laserbehandlingen, vil kroppen reagere ved å flytte veske til det behandlede området for å hjelpe med å skylle blekket vekk. Denne immun responsen vil kunne medføre hevelse og rødme i området, som oftest går fort over. Det tar derfor en stund før man ser effekten av den enkelte behandling; Kroppen trenger rett og slett litt tid til å absorbere og kvitte seg med partiklene – typisk 6-8 uker.

 

Hvorfor trenger jeg flere behandlinger?

Alle tatoveringer ligger i flere hud lag oppå hverandre. En tykk konsentrasjon av pigment- partikler kan derfor ikke deles ved en enkelt behandling.

 Vi vil under hver behandling gå over hele tatoveringen med laseren for å bryte opp mest mulig av blekket. Hver behandling vil produsere en viss grad av bleking. Veldig nye tatoveringer vil ikke blekes i samme grad pga. tetthet og styrke. En skyggelagt tatovering vil derfor blekes en del mer og trenger oftest bare et par behandlinger.

Aldringsflekker trenger ofte bare en behandling.

Farger, tetthet, og alder: De letteste fargene å fjerne er sorte / mørke nyanser. Orange, gule, rosa, lilla, brune, og andre nyanser er litt vanskeligere å fjerne.

Farger som gul, lys blå, og turkis er vanskeligere å fjerne helt, og pasientene kan forvente å miste ca. 70 – 80 % av denne type blekk. Med mindre tatoveringen er meget gammel (20 år eller mer. Vanskelige farger fjernes sjeldent helt, men blekes betydelig. Laser kan da være et greit hjelpemiddel ved ny "cover" tatovering. Jo nyere og tettere tatovering, jo flere behandlinger vil du trenge. Skygger forsvinner etter ca. 1-2 behandlinger, mens outline og fylte tatoveringer forsvinner etter ca. 5-8 behandlinger. Eldre tatoveringer er enklere å fjerne og vil derfor trenge færre behandlinger.

Moderne lasere som vi benytter, vil ikke gi huden arr av to grunner:

For det første går ikke laseren dypt nok i huden til å forårsake arrdannelse. For det andre er pulsen fra laseren så hurtig at det kun er pigmenter i tatoveringen som blir berørt og celler og vev rundt disse pigmentene forblir uskadet.

Arrdannelse var et spørsmål for 10 eller 15 år siden, da utstyret var nokså primitivt. Arrdannelse er derfor ikke noe å være bekymret for med mindre du har lidelsen keloid arrdannelse, hvilket er veldig sjeldent.

De fleste pasienter beskriver at fjerning av tatovering er langt mindre vondt enn å få den tatovert. En avgjørende forskjell er at fjerningen går fortere enn selve tatoveringen. (Gjennomsnittlig 10-15 min) Vi tilbyr bedøvende krem og kjøling til de som måtte ønske det.

 

Etter behandlingen:

Noen kan oppleve rødme, hevelse, svært sjeldent mindre blærer på huden etter laserbehandlingen. Disse bivirkningene er midlertidige – og huden vil helbredes fullstendig. For å være på den sikre siden, får du med antiseptisk krem, til bruk de 3 første dagene i etterkant, for å hindre en evt.  Infeksjon, noe som igjen er ytterst sjeldent.

 

 

TOP